StuComm logo
Search here!

The Talent Feature!

Niets bereidt studenten beter voor op de banenmarkt dan stages. Via stages kunnen studenten op een laagdrempelige manier de bedrijfscultuur proeven en ontplooien ze zich steeds vaker tot succesvolle werknemers. Het biedt een uitstekende kans voor bedrijven, maar met goede profielen in contact komen is niet altijd even simpel.

Binnen StuComm hebben we hier dé oplossing voor ontwikkeld. Met een gebruikersgemiddelde van 5 keer per dag is de StudentenApp het middel voor studenten om in contact te komen met vacatures voor stages en (bij)banen.

Pilot – januari 2019

In de derde week van januari is de pilot van start gegaan en is de talent feature live bij een kleine groep studenten. Er zullen drie soorten vacatures beschikbaar zijn via de feature, bestaande uit stages, bijbaantjes voor tijdens de studie en starterbanen.

In tegenstelling tot andere vacaturewebsites, is onze technologie zo ingericht dat studenten enkel een korte lijst met mogelijkheden te zien krijgen die relevant zijn en aansluiten op hun vaardigheden, interesses en studie. Veel mensen nemen een scattergun approach aan voor hun sollicitatieproces door op zoveel mogelijk vacatures te solliciteren in de hoop dat 1/100 succesvol zal zijn. Via de Talent Feature worden kansen aan studenten aangeboden in plaats van dat ze hiernaar op zoek hoeven te gaan. De vacatures die ze te zien zullen krijgen zijn relevant en passen bij hun interesses.

Tijdens het eerste gebruik van de feature worden studenten gevraagd om een gedetailleerd formulier in te vullen dat onze technologie in staat stelt om studenten te koppelen en een goede match te vormen. Studenten hebben vaak interesses en ervaringen die zeer nuttig kunnen zijn voor bedrijven maar die vaak over het hoofd worden gezien via huidige screeningmethoden. Onze technologie zorgt ervoor dat dit niet het geval is.

De bedrijven die tijdens de pilot betrokken zijn bestaan uit een aantal van de meest vooraanstaande werkgevers van afgestudeerde studenten in Nederland

Peer reviews

Wanneer studenten vacatures bekijken die hen interessant lijken, zien ze meteen meer informatie over de stage of baan en het bedrijf. Met één druk op de knop kunnen ze vervolgens op de vacature reageren.

Beoordelingen over het bedrijf worden hier ook vastgelegd om de studenten zo te helpen een beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Dit geeft hen een beter idee van wat ze kunnen verwachten op basis van recensies van huidige en voormalige werknemers en het bedrijf zelf zodat ze beter kunnen peilen of het een geschikte keuze is voor hun carrièrepad.

Help studenten met hun carrière!

Door het profiel van de student meer in detail te nemen, kunnen we betere matches maken voor iedereen. Dit zal de mogelijkheden van de loopbaandiensten verbeteren, de studenten zullen hogere kansen op een baan krijgen en bedrijven zullen de perfecte match voor hun vacatures vinden.

Neem voor meer informatie over de talentfunctie contact op met ons op.

We've Moved | Find more info about our student experience solution @ Ready Education.
This is default text for notification bar